Och så

Förväntar mig snö till jul

Hör nu!

Jag har typ tusen saker att göra. Typ först uppsats på 1500-2000 ord (3-4 sidor), en affisch att göra, en karta att knåpa ihop och den där fruktansvärda ROV måste bli färdig. Känns bra att bara ha tre veckor kvar. Det är nu ens utomordentliga tidsplanering ska kicka in. You can only hope.
 
Nejmen just jag har nåt online prov också som ska vara färdigt. Jamenvafan, lite till hörni! :D
 
Titta vad fina kartor jag gör
 

Det är för övrigt en karta över Newcastle. Lite svårt för er att se liksom. Men ja.
 
Typ så trött är jag
 
 
Fina bältet jag tog i söndags. Gul tag fick jag. För övrigt är det översvämning här och hemresan tog tre gånger längre tid än vanligt. Helt sjukt mycket regn. Två månaders regn på en dag. Det är mycket, tänk på att detta är Englands kust D:

Nej tack!

Jag gillar inte att bli hjälpt. Jag gillar inte att inte bli tillsagd att bära de "tunga" matkassarna utan det ska min pojkvän göra. Då brukar jag av ren trots bära tunga matkassar tills mina fingrar går av. Jag gillar inte att när ett nytt skrivbord inköptes bads min pojkvän sätta ihop det, av ren jävla trots satte jag och åttaåriga Eve ihop skrivbordet. Sedan blev jag arg när Adam envisades med att skruva i en skruv. Ska INTE ha nån hjälp.
 
Väldigt FÅ gånger behöver jag hjälp. Det är okej att be om hjälp men vafan klarar jag inte att göra allt själv hur kan jag då kalla mig vuxen? I ren fysisk och psykiskmöjlighet alltså. 
 
Så jävla trött på vanföreställningarna folk har i detta land om kvinnor. Så innerligt jävla trött.
 
Så.
 
Här har ni en jävla ROV jag byggde ihop själv (ej klar) i ett program jag aldrig använt förut. För med lite envishet går allt. Allt går. 

Måndag igen!

Gud vad fort tiden går! Jag har bara en månad kvar nu, rätt mycket inlämningsuppgifter (plus taekwondo grading nästa söndag) så jag har lite att göra :D
York del 2

Efter Jorvik så traskade vi till andra sidan staden för att besöka National Railway Museum. Adam ville så gärna se the Mallard.
 
Första delen var mest Kungliga tågvagnar
 
Insidan av ett tåg
 
Tågfraktarn 
 
Vi missade sista turen med Rocket (vilket är OK för det var kallt)
 
Gigantiskt tåg
 

Tåget ovan hade hjul som var lika stora som mig. Helt galet stor! Tydligen så byggdes den i England för att fraktas över till Kina eftersom de hade större tunnlar och liknande så den kunde få plats. Storleken berodde inte på spåren utan på omgivningen.
 
Under ett tåg
 
Insidan av ett tåg
 

På detta fick vi en förklaring av mannen till vänster om hur ett ånglok fungerar. I princip så värms ångan upp 4 gånger den inte är så mättat på vatten. Detta innebär att den är fruktansvärt het och osynlig. Det innebär också att man kan bli skärd i två utan att man vet om det.
 
Han berättade också att han kör sådana på sin fritid, man kan voluntärjobba med det också. Han berättade också att det är väldigt varmt att jobba med det, när man öppnar luckan till elden liksom. Detta märktes en gång när han hade plånboken under sina 3 lager kläder, inklusive en jeansoverall, och hans plastkort hade formats efter rumpan.
 
Och the Wizard Express
 
Gud vilken dålig bild den sista. Jaja! Ingen bild på the Mallard eller Flying Scotsman. Men the Mallard var det ånglok som i princip slog rekord med sin aerodynamiska design. Rekordet var då 202.58 km/h. 

Heldag i York

Gårdagen var riktigt cool. Vi tog tåget från Newcastle till York halv 9 på morgonen och stannade där till halv 8 på kvällen. Däremellan hann vi gå på två museum, äta mat och vandra runt lite i staden. Det var två rätt stora museum såatt!
 
Vi började med Jorvik Vikinga Centre :D
 
Utgrävningen på display
 
Hus som blivit återuppbyggda
 

Anledningen till att de vet så mycket om hur husen såg ut på den tiden här är för att jorden steg såpass snabbt att syrenivån hölls väldigt låg. Väldigt mycket välbevarade grejer här! Men inte många vikingar från Sverige här, mest från Danmark och Norge.
 
Hjälm som återskapats
 
Skelett med trauma
 

Alla skelett som låg på display hade massa skador. Typ hack i lårbenet, hack i bakhuvudet etc. Eller som stackarn över som rätt tydligt fått ett svärd i huvet. Verkade på det hela inte vara en särskilt trevlig tid att leva på. 
 
Bajs - så nu vet vi vad de åt. 

Hancock.. igen

I fredags hade jag hela dagen ledigt så Adam och Joe kom till Hancock Museum efter jag hade avslutat mitt voluntärjobb där. Den här gången hade jag längre tid att vandra genom hela museumet.
 
De har några galna grejer där, speciellt när det är gratis inträde. Man tror liksom att det ska vara ett rätt dåligt museum men inte!
 
Som en mumie

RSS 2.0