Måndag
York!

Vi bokade en resa till York idag. Nästa vecka ska vi dit för att titta på vikingar. 
 
Invaders

Saker jag inte förstår mig på

Här i England känner jag mig relativt som hemma. Det är därför det är så konstigt när något är annorlunda. Däremot är det lite fifty-fifty om det är bra eller dåligt. Men jag tänkte bara skriva ner det som irriterar mig mest med England. Stör mitt svenska inrutade beteende.
 
  • Leggings - i sig är detta inget brott, men sättet folk bär detta plagg i detta land är helt bortom min förståelse. Nämligen att bära dem med en kort tröja. Leggings är inte byxor, people. Om jag fick bestämma skulle leggings utan längre top/tröja/klänning/coveryoass bestraffas med döden. Varför är detta okej?!
  • Parkera din bil - wherever you want! Här kan man stå på trottoaren om man vill, varför låta gåtrafikanter den möjligheten att använda det medel som var designat för dom? Eller kanske kombinera det med att parkera cirka en meter efter en korsning. Vad är det för FEL på folk?
  • Trafikregler - överhuvudtaget. Mest bristen på det hela. Folk kör i 30mph här i kvarteret. Det är som att köra 50km/h på Dalhem. Katter, barn, hund och bajs. Hallååå! 
  • Källsortering - Faktiskt så har de börjat dela upp sopor, kartong/plast och kompost i detta hus, som sedan en jävla lastbil kommer och plockar upp soporna. Inte alla sopor på en gång. Nejdå det kommer säkert 5 lastbilar i veckan för att hämta upp det olika delarna. Jag har inte sett en enda källsorteringsstation sen jag kom hit. Är det konstigt att folk slänger batterier i soporna? Första gången jag ser detta. Jag blev alldeles förvånad för att få mål i mun.
  • Bajs - folk saknar förmågan att plocka upp hundbajs här. Det är överallt. Till viss del förstår jag dem, eftersom bristen på soptunnor är utbredd. 
  • Jämställdhet - Det märks att Sverige är rätt framstående på den här fronten. Här lagar oftast enbart kvinnorna maten, lägger upp den, städar, hela köret. Jag blir lite ledsen av det, ibland överdoserar jag Lady Dahmer bara för att.
Det finns mycket bra också, givetvis. Men ja. De dåliga sakerna märker man först efter man bott här ett tag. På tal om, de har fortfarande en mjölkbil. En mjölkbil som kommer en dag i veckan för att leverera mjölk till folk. Wtf.

Nu skulle man kunna tro...

... att det kommer massa bilder från the Vintage Fair, men ska jag vara helt fullkomligt ärlig så spenderades hela lördagen writhing in agony. Det blir lite så när man ramlar i säng runt 5 på morgonen efter en helkväll. Så jag får skylla mig själv, istället har jag tittat på bilder på vad jag missat och blivit lite ledsen.
 
Istället inträffade detta
 
 
Idag lämnade jag faktiskt in min första uppsats, vi får se hur den blir bedömd. Kändes inte så fullkomlig som jag hade hoppas. Men jag överskattade min förmåga att läsa peer-reviewed journals. Did me head in, they did.
 
 

Onsdag

Since I am using Adams computer I think it will be easier to just use english. If my mum and dad are still using IE I would like to point out to them that I have imported all their Favourites to Chrome, which also offers to translate any other language to Swedish. Not very good Swedish, but still!
 
As every Wednesday we get off early. The reason for this being that in the earlier days of the University this was used for tournaments in football and other sports. Today however I used my early day to study and have a pint of ale in the Grey Horse with Adam and Simon. 
 
On the evening I was supposed to go out and meet with my taekwondo mates, but tea (as they call supper in the northern regions of England) was late and Evie came over. So after having my fish and chips (!) we built a castle of Lego.
 
I believe the leopard fell from the roof of the castle
 

Great day indeed. I am now looking forward to my ArcGIS practical tomorrow and the Vintage Fair on Saturday. 

Jajust!

Minihund

Hancock Museum

Idag var jag till min intervju på Hancock Museum för att se om jag passade för voluntärjobb. Det var inte så himla svårt utan mest bara introducera mig, det är klart att de inte tar vem som helst men jag tror att de är tacksamma för dem de kan få. Jag ska dit nästa vecka.
 
För att fördriva den halvtimme jag hade innan mötet så vandrade jag runt på museumet, det var mycket cool. Mycket cool!
 
 
 
 
And that was all.

Aerogel

Vad är det här jag har missat! Aerogel, metall som är lättare än luft och betong som binder koldioxid. Betongen liksom, istället för att släppa ut massa CO2 så binder det CO2 och är koldioxidnegativ. 
 
Aerogel som kan användas för isolering och är lätt, starkt och värme/köldtålig.
 
Aerogel

På väg hem från Taekwondo...


Voluntärjobb

Häromveckan kollade jag upp om det fanns några voluntärjobb jag kunde ta. Det är tydligen viktigt att ha någon form av erfarenhet inom miljösektorn för att få jobb. Dessutom är det även viktigt att ha en Master, så det får jag väl också jobba på :D
 
Det jag hittade var ERIC - Environmental Records Information Centre. Vilket i princip går ut på att föra över information från pappersform till dator. Ett av programmen som används kommer vara ArcGIS. Vilket vi för övrigt fick pröva på i torsdags - kändes lite som Photoshop, så där har jag ju lite erfarenhet. Det som är bättre är att det är mycket flexibelt.
 
Fick ett mail tillbaka från ERIC om att komma till en 15min intervju nästa vecka, så nu håller jag tummarna!

ihh

Min stortå är en enda blodfylld blåsa och mina fötter är svullna. Allt för jag har sparkat för mycket idag på taekwondon. Man får hoppas att det känns bättre tills morgondagens pass. lol

arcGIS

En av kurserna jag tar är en introduktion till GIS - Geographic Information System. Går i princip ut på att göra kartor, så vitt jag har förstått iaf. Det verkar vara mycket roligt. Lära sig arcGIS programmet. Genom LiDER (laser) och CASI bestämma topografi, TWI (lutning) och vegetation för att sedan t ex. kunna bestämma hur säkert det är att bygga väg.
 
typ så
Jag ska försöka hämta hem det till min dator. Man kan även sätta in hur klimatet kommer att bli under de kommande åren för att undersöka säkerheten.  
 
Sedan har vi Environment and Land resources som i princip går ut på att bedömma land för att kunna ta hand om det på rätt sätt. I det ingår fieldtrips, typ varje vecka, för att bl a ta jordprover. Marin biologi har vi också, varav den sista uppgiften går ut på att designa sin egen obemannade ubåt i ett 3D program.
 
En annan kurs är Global Environmental System vilket i princip är globala väderförändringar, atmosfärer, etc. Den första uppsatsen är om Global Warming.
 
Det har varit en mycket bra vecka! Alla courses verkar vara väldigt intressanta och har bra varierade uppgifter.

Fieldtrip

I fredags så åkte hela klassen plus några från stage 2 iväg på en field trip till Morpeth. Den här dagen regnade det faktiskt inte. Iallafall inte när vi var ute och gick. Däremot på vägen hem, men det räknas nästan inte!
 
Trevligt att se annat än stad
Wellies
 
Mini fåglar :x

Taekwondo på kvällen

Efter att ha gått igenom alla fliers jag fick på fairen så fanns det några som jag verkligen tyckte jag skulle pröva på. De andra slängde jag. Så bland det jag ville pröva var Taekwondo och rowing. Jag har fortfarande inte prövat rowing, för jag missade faktiskt den sessionen i lördags. 
 
Så senare torsdag kväll, efter segway och allt det actionet, så pallrade jag mig över till Sports Centre glad i hågen. Eller jättenervös. Inte så noga. Det är trots allt inte varje dag man drar sig ut för att pröva kampsport.
 
Hjälm och allt på
 
All nervositet till trots så var nog taekwondo bland det roligaste jag prövat på, så jag har betalat för ett helt år av taekwondo. Inte för jag är så.. berest i sportsliga sammanhang men!

Segway :D

I torsdags så prövade vi på segway. Inte vilken segway som helst utan terräng-segway:
 
Fina skydd :D
 
Jättelerigt - regnade såklart.
 
Wee
 
Varför är min tumme med i varje bild..?
 
Det var iallafall galet roligt!! Jag vill pröva igen, när jag har råd.

RSS 2.0