Mjölk

Jag köper väldigt sällan kött, inte för att jag är vegetarian utan mest för pris och smakfråga. Kött är inte direkt något jag tycker jättemycket om. Det är okej. Skulle helt klart hålla med om att det borde införas vegetariska dagar, vi äter sjukt mycket mer kött nu än för flera år sedan. 
 
Men det jag tycker är jobbigt är mjölken. Jag dricker aldrig mjölk. Men jag har det i mitt te. Och bryta den ritualen på morgonen innan man måste hetsa iväg känns oerhört jobbigt. Att sätta det i relation till allt de stackars mjölkkossorna får utstå.. känns väl inte helt 100 % men jag kan inte hantera det just nu alls. Så ekologisk mjölk iallafall.
 
Men jag har funderat på substitut. Jag tycker det är helt okej att dricka utan mjölk men det är inte riktigt samma grej? Mitt te, på morgonen, är det jag ser fram emot mest av allt. Och sen när jag kommer hem. Bara få sitta och dricka te i lugn och ro gör väldigt mycket för mig. Så problemet är ju att soja mjölk skär sig när man använder det i något som är varmt och att mandelmjölk har massa konstigheter i sig.
 
Åhh.. sen så är jag ju orolig att mandelmjölk skär sig också? Gör det det?
 
Guh jag borde bara pröva, jag står varje gång jag ska handla mjölk och ba.. velar framför kylskåpen. Lägg av ba. Lägg av.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ragna

Vad för konstig sojamjölk använder du? Jag drack nyss som vanligt - det skär sig inte.
Mandelmjölk är okej.
Oavsett - köp osötad. Det är tillsatt socker i alla sådana där mjölkar. Mycket socker. Sämre sockerhalt än vanligt mjölk.
En hake bara - osockrad veg-mjök smakar fan. Oavsett sort. Har gått igenom soja/havre/mandel. Men, det är en vanesak tror jag.
Du var aldrig med mig och mjölkade kor i Grällsta va? Det var bara Martin/pappa.


2015-01-13 @ 20:41:25
URL: http://bluebay.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0