EN SAK TILL

Alltså sluta klaga på att feminister bara väljer fel saker att slåss för hela tiden för att asså män tar faktiskt livet av sig i större utsträckning än kvinnor efter skilsmässor eller män dör oftare i arbetet. Jaha? Okej fast alltså om du har problem med något som rör dig varför gör inte DU något åt det? 
 
Feminism handlar om att kvinnor och män ska bli jämställda. Det bygger på strukturer som menar att män fortfarande har mer makt och på att folk oftare ser upp till män och beundrar dessa för egenskaper som hos en kvinna inte skulle vara lika eftertraktade. En man är bestämd, en kvinna är en bitch. Det bygger på att män har mer, kvinnor har mindre. 
 
Detta betyder inte att det finns branscher där kvinnor faktiskt FÅR mer betalt än män eller att kvinnor inte mobbar män på dessa arbetsplatser. Det betyder inte att det finns platser där det faktiskt finns fler kvinnliga chefer än män. Men generalisera och så blir det så. Och jag vet att generalisera är dåligt, men för att kunna se strukturer i samhället så måste man generalisera. Hur många fler män än kvinnor finns det i riksdagen jämfört med hur många män och kvinnor det finns i Sverige? Bör vi inte försöka ha en någorlunda jämnare uppdelning om de ska kunna styra Sverige med insikt om hur folk har det? 
 
Feminism har även olika grenar. Jag, till exempel, försöker inkludera så många som helst i min femnism. Jag försöker utbilda mig i hur det är för transpersoner, homosexuella personer och folk med olika bakgrund. Jag tycker att det är min plikt som människa att försöka förstå de som är mer utsatta än mig. Det är inte alla femnister som är med hela vägen dit - vilket inte är dåligt per se. De kanske fokuserar på andra saker. Men målet är den samma; jämställdhet inom det akademiska, politiska, ekonomiska och sociala.
 
Om någon person har problem med hur illa män far i sitt arbete, så kan de faktiskt starta upp en egen liten femnistisk rörelse med det fokuset. Jag menar inte att det är ett problem, men just nu känner jag liksom att den ohyggligt utbredda misshandeln av kvinnor är värre. Samt det faktum att kvinnor i alla tider tycker det är helt okej att offra sig för att tillfredställa sina män sexuellt. Även fast dessa kvinnor inte alls vill. I alla andra fall skulle det klassas som något helt annat, men är de i ett förhållande.. well then it's A-OK!
 
 
#trorRantsAreOver #EllerSåBlirJagArgImorgonIgen #YOLO #Sweg 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0