Ahh vindkraftverk!

Det är ju även problematiskt att sätta vindkraftverk ute i havet. Vi bara tränger oss på med vårat energibehov. I försök att sänka energibehov inför vi lågenergilampor med kvicksilver ett ämne vi försökt fasa ut i flera år. 
 
Allt sånt här skit, är bara politik. Det är en fasad som politiker gillar att sälja in till oss. Mitt favoritparti när det gäller sådana lösningar är Miljöpartiet som gillar att ta fram lösningar som mer vattenkraft och vindkraftverk utan någon som helst tanke på hur mycket av miljön dessa förstör. Framförallt vattenkraft - herreguh vad mycket djur som får sätta livet till på det ena eller andra viset genom dessa dammar.
 
Kärnkraftverk är det lösningen? Det är det tills vi hittar en bättre lösning känner jag sådär spontant, även om det i vissas ögon ses som jordens undergång. Men de producerar sjukt mycket mer energi än vindkraft, med mycket mindre. I Sverige har vi trots allt inte många naturkatastrofer som kan komma att påverka dessa kraftverk nämnvärt. I och med Tjernobyl har vi lärt oss mycket också... Men det är såklart också problematiskt.
 
Den absolut bästa lösningen är ju att sluta med el. Ba lägg ner skiten. Eller åtminstone använd inte så mycket EXTRA. Samma sak känner jag om vatten, det är så många som slösar på vatten jag blir så imponerad. Låter vattnet rinna medan man borstar tänderna typ. 
 
För övrigt är det sjukt hur vi har förtryckt samerna, de fick inte tillåtelse att prata sitt eget språk i skolan och så vidare. Så mycket hemskt vi har gjort dem, och sedan skyfflar vi in dem i ett litet hörn så vi bara ska slippa prata om det. Det är så man hanterar problem i Sverige. Out of sight, out of mind.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0