Ale testing och comedy night

Igår hade vi faktiskt extra trevligt då jag gick på Real Ale Testing genom Freshers Week. Stället var en pub som ligger nära teatern vid Monument. The Grey Lady minsann!
 
Jag minns inget utav namnen, men vi fick pröva både mörka och ljusa. Stackars damen från Kina som satt bredvid mig sa att hon hade faktiskt aldrig prövat öl som denna. Hon tyckte inte det var så gott.
Dark:D
 
Därefter gick jag och Rebecca för att ta en billig cocktail på Revolution, stället där vi hade cocktail training tidigare i veckan. Så himla fint ställe. Hon sa att det antagligen var där alla posh peeps höll till vid stationen, som ligger precis bredvid.
 
Cocktail trainin in action!
 
 
Sedan var det bara att försöka ta sig hem, äta för att sedan ta sig ut till Comedy Night på the Student Union. Det var nog ett av det roligaste sakerna jag nååågonsin varit på. De hade lokala stand-uppare och jag skrattade nog tills jag grät en liten smula.
 

Cocktail training

I måndags gick jag och Rebecca, från min klass, på cocktail training på Revolution. Alltså superdyr bar. Det hela skulle ha gått på £25 men det ingick i freshers wristband såatt! 
 
Det regnade sjukt mycket och man blev kall in på bara skinnet. Men det var det värt!
 

På med shakern och skaka... över huvudet!
 
Jag behöver en riktig kamera 
 
Drinks drinks~
 


Pandamonium

På söndagen var det första dagen av Freshers week. Det hela började med Pandamonium, vi fick en free t-shirt och sen kastade vi massa färg på varandra. Jag fick i ögonen
 
It was OK.
 
 
Typ så
 

Alla är sjukt trevliga, men jag vill inte gå ut och bli jättejättefull och halka omkring bland tomma plastglas. Off their face. Allihopa xD Känner mig lite old när jag bara vill gå ut, ta en öl och kanske dansa lite.
 
För att få komma in köade vi i 1h
 

Det har regnat så sjukt mycket. Det är typ halv storm hela tiden. Idag åkte jag metro dubbelt så lång tid än vanligt pga regn och kom försent till min health and safety. Så himla trött på förkylning, kan inte tänka alls. Har haft svårigheter att sova för jag vaknar och inte kan andas så det är skönt att det inte är lektioner den här veckan.

Herremingud

Nu vet jag att jag faktiskt inte har uppdaterat på ett tag men jag har faktiskt inte haft tid (ork) att uppdatera. Så att så kan det gå ibland! Vi kan ju försöka rabbla allt jag har gjort sedan torsdagen då.
 
I fredags var jag sjuk. Inne hela dagen och mådde poop. Jag blev tillochmed förbjuden att följa med till puben för att säga hejdå till Craig innan han stack iväg. Istället tittade jag på Haunted Houses och sov tidigt. 
 
Lördagen däremot var mer action. Först fixade jag ett bankkonto. Bankkortet borde komma i slutet av denna vecka hoppashoppashoppas, så jag kan få ett engelskt mobilnummer. Därefter hämtade vi upp mitt wristband på Student Union 
 
Som sällskap träffade jag faktiskt min första klasskamrat och fick hjälp att hämta ut 10kg böcker inför kursstarten. Hade supertrevligt
 

Pub Quiz

Idag så fixade jag mitt national insurance no. Tyvärr så tog det tusen år, eftersom först åkte vi åt helt fel håll. Tog bussen till Fenham för att gå in på fel JobcentrePlus. Det var bara att ta bussen tilllbaka till centrum och gå till rätt place. Bara för att få reda på att jag måste ha med mig mitt passport. Så det var bara att åka tillbaka till South Shields. Hela dagen på metron.
 

Dubbeldäckarn :D
 
Jag gick på Pub Quizen men den var inte så cool.

Förkyld

Igår så kollapsade någon igen på metron så jag missade mina social events på international week. Istället vandrade jag runt på stan, försökte orientera mig lite. Eller.. egentligen spenderade jag 3h på deras shoppincentrum för att leta efter stövlar. Hittade ett par Hunter-stövlar jag vill ha. Synd bara att de kostade £69.
 
Eldon square
 
The burns vid Brockley Whins metrostation
 
De har hästar där
 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin 

Meet and greet

Idag gick jag på meet and greet för alla internationella elever på Newcastle University. Det hela började bra med att jag blev fast på metron för att någon hade kollapsat på rälsen och vi fick vänta på ambulans. Det hela blev lite mer intressant av en arg alkis. Varför inte, liksom?
 
Som tur var började killen mittemot att prata. Han gick på samma Uni, fast år två och på Art. Lät himla trevligt, de hade egna små studios och massa fri tid att utveckla sin egna stil. Stör mig lite att jag inte valde Art nu faktiskt!
 
Själva meet and greeten gick super bra! Så bra att jag glömde att kolla telefonen och hade missade samtal för jag varit ute längre än vad jag sagt.
 
Lots and lots of people. Mest från Tyskland, men jag träffade även folk från Norge, Malaysia, Kina, Österrike och så två personer från Sverige. Trodde inte det skulle vara någon från Sverige faktiskt!
 


Sen tog jag metron hem
 
 Jag glömde såklart att ta bilder mitt uppe i allt D:

Registrerade mig idag!

Idag åkte jag och Adam till Universitetet för att jag skulle kunna registrera mig och få mitt smartcard. Med det får man tillgång till biblioteket och sådär, en del ställen var 24h såg jag. 
 
Så här ser det ut, där jag kommer gå in.
 
Så himla stort. Jag tappade liksom bort mig på KSK i början.
 
no. 16 är agricultural building - där vi kommer vara.. mest
 
Alltså alla mörkblå byggnader är universitetsbyggnader. Helt sjukt mycket folk måste det vara. Det är t ex. 3000 som köpt freshers week armband. Som man bara får köpa som fresher då. Jag har också köpt.
 
Mer bilder!

Anlända osv

Resan är ju oftast väldigt lång. Men den här gången tog det evigheter. Inte nog med att tåget skulle ta en detour till andra sidan England, utan det vägrade starta. Stod på plattformen i två timmar. 
 
Som tur var så var polisen där
 

Så när vi kommit fram, vid tio-tiden, så var man rätt slut.
 
 

Boussen!

Sitter just nu på bussen till Arlanda. Ingen bok eller musik har jag med mig. Its gonna be a looong trip. hade önskat mig  morgonpasset i p3 menja..
 
så kan jag se ut.

:D

Vad det är trevligt och hemskt otrevligt att åka.
 
Hur som haver kan jag försöka ge den här till en friend. 
 
 
 
 
Nu ska jag packa!

Eh!

Påfrestande dag idag. Man vill gärna tänka att man skaffar åkgräsklippare för att slippa besvära sig med svett och fysisk aktivitet. Men sen kan man ju även ha fel. Massa fel.
 
I vilket fall som helst har jag lyckats ta mig igenom kapitel 8 och halva kapitel 9. Så bara ett och ett halvt kapitel kvar av kemiboken att göra imorgon. Yay.
 Things I will miss

Vi kan ju försöka lista de matriella sakerna jag tror mig kommer att sakna.
 
Först och mest: Saltlakrits. Den absolut bästa godissmaken i världen. Den bästa är nog.. hallon och saltlakrits stängerna. Eller! 
 


Saltlakritsströsslet :O (som för övrigt inte ens finns)
 

Speciellt bra att ha på mjukglass.
 
Andra saker jag kommer sakna är Kalles Kaviar, brukar alltid ha det på mina ägg, the superior ICA, för mig finns det inte många butiker som har bättre utbud, Tele2 faktiskt, för att jag har försökt hittat en bra prisplan och bara hittat bajs, snö... etc.
 
Vi får se om det verkligen stämmer. Trots allt kommer jag ju få fish and chips, Chinatown och massa annat tillgängligt. Det är inte dåligt!

Packa väska

Nu när jag försökte packa min väska insåg jag att jag hade ju överskattat dess power. Rätt så rejält. Det fick inte ens plats i väskan. Så nu har jag varit tvungen att omprioritera. Kvar blir min batman-väska. Batman :(
 
Andra saker som får offras for the greater good är ett antal skor, jacka, väskor och prylar. På ett sätt är det rätt trevligt att bli av med allt. Hade ändå för mycket. Tvångsslänga. Tvångsbajsa.
 
Anyhow, have a pic:
 
 
Jag dog lite
 


Drinkin' game

Drick när du hör Roxanne:


 
Eller ät en dodi, slå en kullerbytta, hjula,hoppa whatever you want!

What iiiis this!

Jag fick just ett mailerbjudande om ett jobb. Det är konstigt, jag bor inte ens i England och har hitintills fått fyra förfrågningar om intervjuer. Naturligtvis när jag inte är i landet men...
 
ÄNDÅ! Jag har ALDRIG fått ett endaste förfrågan om att få komma på intervju enbart baserat på mitt CV i Sverige. Vad beror det på? Är det för att jag är just svensk som folk vill ha tag på mig? Har jag superCV nu? Eller är England helt enkelt bättre på att anställa yngre?

Jag tror seriöst på det sista. Fler har deltidsarbete vid yngre ålder, på college, och de har massa voluntärjobb osv. 
 
Typ så blir man av alla förfrågningar
 

Men ändå inte alls för jag är inte ens där än. D'oh!

Idag skaffade jag..

... en donut! Gud vad jag har velat ha en länge, men jag har tvivlat på mitt hårs förmåga att vara uppsatt på detta vis. It may look like a lot of hair, men när det kommer till kritan blir det alldeles för halt av balsam.
 
Men jag får väl dra ner på användandet då va :DDooo-nut!
 

Ja just så skaffade jag mustasche också. Likabrare.

RSS 2.0