Läs'rå

"Feminism isn't about striving for individual fairness, on a life-by-life basis—it's about fighting against a systematic removal of opportunity that infringes on women's basic freedoms." 
 från HÄR

Have a treat

 
Alltså ni ser juuu~~ !! "...one who was foaming from the mouth" Ba ja, vad hade han tagit? Allt de vill göra är slåss, jävla idioterrrr  

EDL i Newcastle

Jag vet inte om ni vet vilka EDL är. De är emot extremister från Islam, eller ja det är väl det de vill visa upp utåt. I själva verket är de bara rasistiska, fulla gubbar som gillar att slåss. Jag tittade på en dokumentär om Breivik för något år sedan och tydligen hade han varit superkompis med ledaren av EDL. Ni fattar grejen liksom, om inte annat läs mer HÄR på Wikipedia.
 
Efter den stackars mannen blev halshuggen häromdagen av islamister så är det såklart massa anti-islamister som ska komma och banka på sitt bröst. Eller på andras. Så idag så hade de anordnat ett marsch. Hundratals rasistiska idioter samlade på ett ställe skrikandes kampord och säkert massa dricka med. På en mycket fin dag.
 
Hela grejen var helt surrealistisk. Här kommer jag från lilla Sala, jag har aldrig sett någon blivit slagen eller mer poliser än två i taget och helt plötsligt står två gäng mitt i Newcastle med en hel drös med poliser mellan. Alltså poliser med riot gear, hjälmar, batonger och sköldar. Plussa det med några hästar och ett helt gäng med renrakade rasister så känner man sig rätt malplacerad. 
 
På något vis kan jag inte hjälpa att känna att jag trodde ju, för ett tag, att vi liksom kommit längre än så..?
 
Pliiis~
 
Här är bara en bild av avgränsningarna för traffiken på main street. Kika gärna HÄR eller HÄR och läs mer. Första är en fin bild på den galna mängden poliser.
 
Jag tror inte det har varit någon som blivit skadad, däremot har nån blivit arresterad. En arresterades tillochmed när vi var där för han kom framrusande mot anti-rasism gänget med sin gigantiska England flagga.
 
Sen kan jag ju fundera på att jag är faktiskt utlänning i det här landet. Och jag har faktiskt försökt att sno åt mig en del av stackars engelska skattebetalarnas pengar. Men det känns ju som alla argument för att invandrare som snor pengar bara sträcker sig till folk med annan religion och hudfärg. Och det är fanimej sjukt.

Ett snabbt nattinlägg

Jag hade ju tänkt att skriva lite om Husby också, hur kan man missa det? Inte ens här i England kan man missa riotsarna i Stockholm.
 
Jag har bara en sak att påpeka; om polisen hade kunnat skjuta de två männen innan de dödat och halshuggit en oskyldig man med deras machete hade det varit bra. Jag är säker på att folk inte tar någons liv hit och dit, så ofta händer det inte att polisen måste skjuta någon att det gör det lättvindigt. Det är trots allt en 69årings liv det handlar om.
 
Å andra sidan är jag inte helt insatt så jag ska väl inte fördömma alltför mycket. Än. Men så känner jag just nu :3

Xbox ONE v PS4?

 

Världen

Åh min pojkvän sitter här bredvid och youtubar EDL. English Defense League. Trevligt gäng. Känns som det är mycket att se fram emot på den fronten iochmed gårdagens händelser. Såg ett klipp igår där det var en man som påpekade att vi är alla människor och vi bör tänka på alla stackars islamister som just nu är rädda för att gå ut. Jag vet inte vad som är mest läskigt.
 
Näe nu lägger vi av

Det vore trevligt..

.. om folk kunde sluta döda varandra. Det vore trevligt. Men det lär väl  inte hända så vi får lov och ignorera de läskiga människorna som högg huvudet av en stackars man med en köttkniv igår mitt på ljusan dag. Jag fattar inte grejen, hur kan man döda en annan människa? Det lär ha varit någon slags de-humanizing process där nånstans. Läs HÄR
 
Så istället tänker jag inte skriva ett endaste dugg mer om läskiga människor. I detta inlägg iallafall. Istället ska jag nog berätta att Adams mamma och pappa åker iväg till Frankrike i 10 dagar imorgon. Och vet ni vad jag ser fram emot? Laga min egen mat. HERREMINJEE~ paj ska det bli. Paj, lasagne och massa nudlar. Gud vad jag älskar nudlar. 
 
Åh lilla goebbeln blev tappad på skallen idag. Det har varit ett dåligt år, 2013, för de stackars goebbelsarna. Men han lever ju och mår bra, nästa gång han hoppar från handen får vi väl se vad som händer..? De är ju trots allt 4+, börjar dra sig mot trädgården. Om ni förstår vad jag menar... 
 
Åh Jon Snow~

Min formulering alltså

Min formulering på tidigare inlägg stör mig. Det är bara förvånande att se att folk klarar sig bra i livet fast de tar droger. Finns ju de som inte gör det såklart men ja.
 
Det är som med alla dihära välgörenhetsorganisationerna som måste ge sån fruktansvärt låg procent till faktiskt välgörenhet. Ni vet alla de här reklamerna på tv? Det kostar miljoner att ha reklam på tv. Och folk tror att deras pengar till större delen går till folk som behöver det.
 
Sen folket i Irak osv som faktiskt ser amerikanska trupper som en invasionsstyrka och inte befriare. Är det för en orsak också? Det kostar fruktansvärt mycket pengar att starta ett krig, tror folk verkligen att det sitter massa sympatiska och snälla människor vid makten och säger: Nae men hörnu, det ser förjävligt ut i det där Irak vi måste nog pitch in för Världsfreden och människorättens skull. 
 
Eller Mubarak nurå, i Egypten, det finns många teorier. Det var oljan som lockade eller det faktum att presidenten ville konvertera all valuta till guld. Därmed göra USAs inflytande värdelöst eftersom det är ett av det land som inte har så jävla mycket guld, de förlitar sig på andra länders skuld. 

Det finns intervjuer med Usama bin Ladins peeps där de påpekar att de inte alls vill döda folk och är så läskiga som media gärna vill få dem att framstå som. De kommer inte hugga huvudet av dig alls. 
 
Vad är det egentligen som är sant? Precis som allt annat är nyheter en business, allt det du ser på TV är till för att tjäna pengar, det är bra med second opinion. Varför ska Wikileaks stängas ner? Virgin stänger ner delar av internet här och i Kina får man inte använda Facebook. Vad är folk så fruktansvärt rädda ska komma från dessa sidor? Varför inte stänga ner de sidor om barnpornografi och byggande av bomber istället för att hålla den stora rika musikindustrin om ryggen? Trots att de stackars artisterna bakom musiken tjänar sämre än deras bossar.
 
Så tro inte på allt det du ser och hör. 

Här har nii

DET HÄR beskriver så fint varför man inte ska ha övergreppsreklambilder. Så jävla bra skrivet. Snodde idén från En Blommig Tekopp - känd från American Apparel historian nivet?
 
Det är många idioter där ute, men även många smartingar. Keep the good stuff coming

Men!

Jag tycker fortfarande inte att man ska ta droger alls. Men jag vill bara att man ska försöka förstå andra människor och orsaker mer. 

Jag vet inte hur er helg har varit..

.. men min har varit rätt händelserik. Holly fyllde ju faktiskt år i lördags och hade superpartaj med massa, för mig, okända människor. 
 
När jag flyttade hit så har jag ju faktiskt fått så smått inse att jag är inte så jävla världsvan som man gärna ville tro i lilla Sala. Även om det var mycket som faktiskt skedde på läskiga Åkra så ja..
 
Jag blev ju rätt cool, men jag har den där spärren glaset innan illamåendet som gör att jag inte dricker FÖR mycket. Det var ju mer än vad man kan säga om min stackars pojkvän som senare somnade i soffan så jag fick ringa taxi hem. Vilket han också somnade i. På en gång. 
 
Men nog om oss! Saken är den att jag är inte så världsvan. Inte så erfaren helt enkelt. För när alla hans gamla kamrater han brukade umgås med för ett par år sedan drösade in så insåg jag inte att hälften av dom var inte bara glada. De hade även intagit kokain. Det är sånt man får höra i efterhand?
 
Sen att inse att kanske.. paret som var på toaletten tillsammans.. kanske inte bara höll varandra sällskap utan.. gjorde något annat. Kokain. 
 
Gissa vilka?
 
Samtidigt så är det sådär, ni vet, att man får höra alla de dåliga grejerna. Typ i alla serier så börjar någon ta droger slutar det alltid med överdos och död och spyor och massa skit bara. Men här har ni gänget som, visserligen inte kommit långt i livet, klarar sig fint. Har en nice time liksom. Det är då man inser att det finns mer än en sida till allt.
 
Och jag tycker faktiskt det är konstigt. Jag fattar att man inte ska glorifiera skiten, och att det är fanimej farligt men det är alltid så ensidigt. Och som vanligt är det alltid media som trycker i oss information som är ensidigt. Som när feminister blir framställda som galningar med orakade armhålor och hatar män, fast egentligen vill de bara bli omtyckta. 
 
Tycker folk borde försöka se saker från mer än en sida. Och fråga sig varför saker är på det viset?

Nu är det snart fredag!

Och fredag känns rätt så helgat ändå nuförtiden, förr var det ju annorlunda när jag jobbade helg. Då var fredag typ som söndag. Jag ser ju fram emot Vintage Fair:en på lördag, förhoppningsvis är det ingen som är så jävla bakis så man inte pallar gå den här gången. Jag ska hålla mig på mattan.
 
Mitt öra har ju svullnat upp också. Jag hade ju headset på mig - för örat gjorde ju inte ont alls. Så jag får skylla mig själv. Men efter att ha haft på saltvatten på örat igår så har det faktiskt gått ner och känns rätt OK idag. Ska sluta snurra på det tills det läkt lite iallafall. Jag ser verkligen inte fram emot att ta ur den, de andra fick jag ju klippa av..
 
Jamenjaha så efter den uppdateringen då, så vill jag bara säga att jag lever. Och tydligen så är American Apparel bilderna inte alls diskriminerande. Det visar bara personerna på ett attraktivt sätt. Källa
 
Alltså ursäkta men nej. Bara nej. 
 
lol xD

Alltså

Det är så himla mycket skit som pågår just nu sådär i världen känns det som. Eller sådär lite för nära, när folk länkar massa skit på facebook och det blir liksom overload i huvet av allt SKIT. Sen så förlorar man faith i hela världen och alla idiotiska människor som befolkar den.
 
Så ja vi kan väl säga att jag iaf har haft en bra dag idag? För att faktiskt! Jag tänkte äta pizza idag. För man får det ibland på en onsdag om ens pojkvän insisterar på att vilja bjuda. Kan inte gå fel då ju. 


Kanske var det för jag hade köpt den är i present till hans födelsedag?
 
Sen så om ni undrar varför inte era kommentarer syns så är det inte för jag skäms här ente och får massa elaka kommentarer utan för att jag glömmer att svara på dem annars... MEN jag får väl fan skärpa mig, det är ju roligt att kunna läsa andras kommentarer vill jag gärna mena på?
 
Åh sen kanske jag kan berätta om Adams bror som envisades med att googla upp att det inte alls var ORIGINAL musen som kom från ORIGINAL tillverkarna. För att det är VIKTIGT att påpeka att man inte gillar saker och ting. Blir så jävla trött på den inställningen ibland~ "allt som inte jag kommit på/hittat/tycker om hatar jag och måste uttrycka det hatet" 

Det är just det där behovet att behöva uttrycka sitt ogillande som jag ba inte förstår mig på? Vad är.. vad är det för grej? Kommentera hur andra folk ser ut och tycka det är helt OK för att liksom.. det har man alltid gjort? VA!

Gud jag skriver så hattigt - skärpning!

Mer Beyoncé?

Det är så mycket hon gör som är så bra~ men så är det andra grejer som är mindre bra. Hon har ju sitt band som enbart består av kvinnor, hon är en workaholic av högsta grad och har höga förväntningar på alla omkring sig som är med i hennes shower men precis lika höga på sig själv. Hon kallar sig feminist och producerar sin egna musik som inte är så "mainstream" som man kan tro - hon har egna idéer och visioner om musiken.
 
Trots detta, så gör hon dumma uttalanden ibland och var med på GQ cover. Men det är okej, för jag förlåter henne bara för att hon är den enda jättekända personen som är uttalat feminist och försöker förändra världen omkring henne. I framtiden kanske det kommer en ännu bättre, men just nu känns Beyoncé jävligt cool~
 
Kan vi fira det med lite
 

Jag gillar Beyonce

Och det här är ju en av de bästa låtarna PLUS att hon ser så förbannat jävla cool ut i videon.
 
 

När man inte vill ha jobb~

Nu när jag faktiskt bestämt mig för att åka hem och stanna där har jag, hittills, fått 3 samtal om jobb. Jag har.. väl inte världens koll på min mobil alla gånger så jag ska väl ta och ringa tillbaka dom på måndag. Om de har något temporärt över två månader eller så, så är det ju perfekt!

Men nu är det ju inte ens säkert att jag får nåt jobb alls. Så man kanske inte behöver oroa sig.

Örat


Nuså!

Jag har liksom inget att säga?

Jag har inte så mycket för mig om dagarna liksom :D Jag funderar dock på att ta ett till hål högre upp i det örat som just nu har två hål. Det är väl.. det enda.

Amnesia: A Machine for Pigs

Det är ett av dom spelen jag verkligen har väntat i tusen år pååå, känns det som, och de har skjutit upp det ett antal gånger så nu ska det släppas i Q2 av 2013, vilket lär vara.. snart? Bara Maj och Juni kvar av Q2, så kom igen nuuu~~
 
 

Tomb Raider

Jag tänkte bara skriva ett snabbt inlägg om 2013 hittills bästa spel: Tomb Raider. Jag har tillochmed klarat ut hela spelet, tog väl x antal timmar, och satt mest med axlarna upphissade över huvudet eller hoppade högt när en varg störtar ut ur ingenstans. Genom hela spelet var det som en introduktion till den här andra världen som Lara Croft befinner sig i, med gudar, magi och massa gåtor utan att det blev för otroligt och over-the-top.
 
Storyn var helt underbar~ verkligen satte fart från första början när jag satt och fint ont i magen när hon flydde från en okänd man i en grotta. Karaktären var sådär, tycker inte direkt det ser ut som Lara Croft men åandra sidan kanske man inte ska klaga på att det går åt rätt håll. 
 
Open world och allt där man kan ta sig tillbaka till de ställen man varit på tidigare, öppna vägar som tidigare varit stängda och hitta mer prylar med historiska fakta. Känns mest som spelet gick tillbaka till de spel man spelade i tiotusen timmar i sträck som liten. 
 
Saker jag hade velat ha mer utav är gåtorna dock, riktiga såna där Tomb Raider gåtor där man måste dra i spakar, springa genom eld och dra i mer spakar och flytta stora stenbumlingar. Jag har Tomb Raider Underworld och den är bara så himla LÄTT. Så mer sånt i nästa. 
 
Den här har jag som wallpaper på datorn atm
 

Alltså jag har ju "klöppt" mig som sagt

Och jag vet inte.. vad ni tycker men.. det känns liksom lite.. eh.. dåligt?
 
eh?
 

En apa kan ju klippa jämnare. 

Jag har klöppt mig

Jag minns att man sa så när man var typ 6. Eller andra sa så, och jag hatade det i smyg. Åh minnen. Egentligen borde man bara skriva ner dem så man verkligen kommer ihåg allt coolt från när man var liten. Typ som att Ragna brukade, eller några gånger hände det, cyklade runt mig på pakethållaren när min pappa cementerade bakom lagården - fin yta då ju. Jag minns även de gånger hon totalvägrade för att det gick för segt. Jag fattade ingenting - jag hade ju aldrig cyklat själv såatt..
 
Jag sitter här och är ensam förresten. Mycket skönt. Förstår inte varför folk är så avigt inställda till ensamhet, liksom ingen som bråkar med en eller tittar snett när man vill leva på kex och äpplen en eftermiddag såhär i maj. 
 
Men egentligen försöker jag fortfarande fundera ut hur tusan man stavar skjudsa... Skjussa? Skjutsa? Hjääälpp mig min svenska har gått sönder D:
 
Så jävla söt ibland!

EN SAK TILL!

I boken skriver Cordelia Fine om alla dessa studier om skillnader i kvinnors och mäns hjärnor. Ni vet, de där bilderna på hjärnorna med färgglada fläckar? Ja tänk då att alla dessa studier görs på en mindre grupp människor - där avvikelserna märks mer. Sen så sätter forskarna ihop statistiken med färg efter massa möda och statistik från testgruppen.
 
Men det är inte ens hjärnans smarthet/tänk som kan mätas, det är mängden blod i delarna. Vilket KAN kopplas ihop med smarthet, eftersom hemoglobinet i blodet transporterar syre - och det behöver man ju för att kunna tänka. Men allt det där kan liksom.. ändras om man har mens, druckit kaffe och massa annat. Jag tänker typ.. migrän också?
 
Så då.. de groundbreaking teorierna om att kvinnorna är mer emotionella och män mer logiska rapporteras kan man fundera på om testet utförts på rätt vis? Och vad visar de egentligen? 
 
Dessutom rapporteras oftast inte de rapporter som inte visar på skillnader - vad är det för poäng att visa den då? Om man undersöker hur bra hjärnan är på t ex mindreading och det är inte är någon skillnad mellan aktivationen i hjärnan mellan könen - vad är då meningen med att rapportera? Klart man inte skriver det, utan man skriver bara x antal kvinnor och x antal män var med i studien och visade att såhär mycket aktiverades den här delen. 
 
Statistiskt sätt så är det 1/20 studier BEVISAR att kvinnor är mer emotionella och inte passar in rent generellt inom fysik och matematiska forskningsområden. Och såklart så är det just de som blir mest sedda och hörda för att de bevisar det alla redan vet.
 
Sen kan man ju påpeka att om samma test görs på ca. 2000 pers så är det ingen skillnad alls. Vi äro alla individuella. 
 
Tack för mig.

Annars då?

Jamenja hörrni! Jag har ju gjort färdigt den där väderkvarnen och sen så ska jag bara ta mig ner till Laing Art Gallery och titta på The Destruction of Sodom and Gomorra av John Martin som jag har valt ska vara min studie. Jag måste beskriva utseende, om den har skador, lagats och var i hela friden den håller hus och i vilket klimat den hänger i till min ansökan.
 
Alltså ja det är väl OK. Jag ser däremot mer fram emot att faktiskt gå på utställning. Konst från 1800talet och 1900talet bland annat och jag blir ju lite lycklig i själen av att titta på såna där gamla målningar. Jag vet inte vad de har utställning av just nu annars men ja. På lördag planerar jag in den utflykten.
 
Sen har mitt paket 8 dagar på sig att ta sig fram. Vilket borde räcka eftersom det var 3-5 dagar på DHL. 
 
Sen så ska jag spela LoL

Valborg eller va?

Nu skulle man ju kunna tro att jag roade mig kungligt på Valborg igår eftersom det ej uppdaterades men så är det ju verkligen inte. Här firas ju Guy Fawkes istället ju, get your facts straight man. Nu var jag tvungen att söka efter vad tusan det innebär med Guy Fawkes - och det är ju i November man pysslar med det. Och vi gjorde ingenting, fast de smällde smällare och raketer flera veckor innan och efter. Så alla ni som klagar på Valborgsraketerna - ni vet ingenting.
 
Igår var dock en trevlig dag. Fint väder och allt. Synd bara att jag fick reda på att jag kanske kommer få betala tillbaka alla pengar till CSN, vilket i och för sig är fair enough eftersom jag inte pluggar. Men det känns inte riktigt bra att inte ha några pengar... alls kvar.
 
Jag vet inte alls vad jag ska göra nu. Ska jag åka hem och stanna hemma över sommaren och leva snävt på mina sparpengar eller stanna här och leva på sparpengar? Jag vet inte! 
 
Jag ska försöka sälja allt jag äger, eller en stor del iallafall, på Ebay och försöka skrapa ihop lite pengar och utrymme i väskorna tills dess att jag faktiskt åker. Men vafan vi får se hur det går. WEE~ Life <3
 
Bajs

RSS 2.0