Vet du vad du behöver!?

Vet du det, Eine? Du behöver marklyft. Den där jävla marklyften alltså, dödslyftet som jag även brukar kalla den - direkt översatt från engelskans deadlift. 
 
Jag vet att Henny hetsade om det där jävla marklyftet från första gången jag började gymma. När jag skulle byta ut övningar så hoppades jag intensivt på att den där övningen från helvetet skulle bytas ut - men icke. Den jäveln är alltid med. 
 
Och idag - fint sammanträffande eh? - så insåg jag ännu en grej med marklyften. Axelpressen var mycket stadigare för hela min bål var stadigare. Mina squats var rakare i ryggen än vad jag trodde. Och jag har lagt på mer och mer vikt på marklyften på senare tid så jag är relativt säker på att det är därför. Sedan är det mesta jag gör lite av påbyggnad från marklyften, som power cleans och så vidare, men allt börjar med att lyfta stången från marken. Det måste jag även påpeka att jag tidigare i månaden fuskade och inte lade ner den efter varje gång. Nu kör jag däremot på riktigt, den ska ner på marken och sedan upp igen. För varför skulle den annars heta marklyft?
 
Men den är ohyggligt svår att få till, jag är fortfarande osäker på om jag gör rätt. Så mycket att tänka på. Inte för böjda knän, rak i ryggen, följ benen - över knäna är så svårt, rulla inte axlarna, luta inte bakåt, vikten på hälarna, ögonen i taket.. argh! 
 
Jävla marklyft. 45kg marklyfter jag nu. Jag vill väl kunna lite mer, liiite mer. Men det blir ju så halkigt i handen, det gör mig nervös.
 
NÅVÄL. Ett helt inlägg om marklyft, bra jobbat.

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Jag hör och lyder! Nu gymmar jag förvisso inte så jag vet inte hur jag ska få till detta, men det ska nog lösas. Ingenting är omöjligt har jag minsann hört >: D


2014-10-21 @ 09:19:53
URL: http://thesistersguidetothegalaxy.tumblr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0