9-cancers

Jag vet inte ens varför jag är inne på 9gag längre, det finns så ohyggligt mycket äckligt där. Och nio av tio gånger blir jag arg. Resten av gångerna är det katter. 
 
Det är en grej med en 17årig ungdom som i sällskap med en 15åring torterade deras autistiska klasskamrat. Medans de filmade. De försökte köra över honom med bilen och såvidare, riktigt hemska saker. Båda var flickor. Nu har de dömts för dådet båda i juvenile court vilket betyder att de inte kan få 80 år i fängelse. 17åringen har tydligen upplevt trauma i liten ålder men det hon gjorde var ett tydligt tecken på bristande empati.
 
9gag tycker att de borde avrättas och att de enbart får lägre straff för att de är kvinnor. 
 
Jag tycker att USA har fruktansvärda straff. Det är sjukt att någon tror sig kunna bestämma över folks liv på det extrema viset. 80 år i fängelse. Man har inte fått en chans när man är så ung att ens kunna ångra sig. Det finns ju mördare här i Sverige som efter 20 år i fängelse kommer ut och är rehabiliterade. 
 
Men det går ju inte att förneka att hon onekligen hade fördomarna till sin fördel. Hon är vit och kvinna vilket betyder att man inte riktigt tror att hon är så hemsk och att vara vit är alltid bra. Det hade nog sett annorlunda ut om hon varit av annan hudfärg. 
 
Men jag tycker det är bra. 80 år. Fick inte en chans till. Hon kanske inte kan hantera en andra chans men det är hemskt när man tvivlar på att folk kan bättra sig ändå.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0