Den där jävla länken

Jag vill slippa se den. Jag blir så innerligt jävla arg bara jag ser den. Ni vet den där jävla artikeln om att feminister inte kämpar för att få alla de jobbiga jobben. Ahmen ni vet, dom som gör att man kanske DÖR och kommer hem med skit under naglarna. Kvinnor vill bara ha det nice och sitta i styrelsen och så.
 
Låt mig bara få ta en sekund här nu och försöka exorsera bort den fruktansvärda cancer som den här artikeln framkallar hos mig. The power of Christ compels me. Fuck you.
 
Först och främst vill jag påpeka att feminster HAR slagits för rätten att arbeta i de tyngre jobben. De har rätten till att arbeta där. De har slagits för rätten för kvinnor att åka Vasalopp tillochmed. Visste du att kvinnor inte fick åka Vasaloppet förrän 1981? För att det var för jobbigt för dem ansågs det.
 
Då kan vi fråga oss varför det inte är fler kvinnor i gruvorna eller som snickare, eller whatever sånt där jobb. De är ju KLENARE än män alltså. Jarå. Men det finns inget arbete idag som inte kvinnor kan utföra, kanske lite jobbigare för dessa kvinnor men man kan faktiskt, även som kvinna, bygga muskler. Och bli stark. Fråga mig vem den starkaste personen jag känner är och jag skulle säga min syster. Shit vad hon tränar, jag inte ens. 
 
Så ärligt nu då, skulle du välja en grupp där du känner att du hör hemma eller någon du kommer känna dig konstant liiiite utanför med? Vad väljer du? Vill du inte umgås med medelåldersmän som skämtar om våldtäkter, kvinnor och kallar frun för ol' ball and chain? Det är så jag tänker mig att det är att jobba som snickare. Jag har hört via folk som arbetat i sådana jobb hur jargongen går. Nu generaliserar jag, och det är hemskt. 
 
Jag i en mycket mansdominerad universitetsutbildning och jag känner mig hemma. Det är inte branschen som är fel, det är känslan av att höra hemma där. Det är få kvinnor som söker till ingenjörsutbildningar, speciellt med inrikting på matte. En av skälen till detta tros vara att de från tidig ålder får höra att kvinnor ska vara bättre på språk än matte. Detta påstående har ingen som helst förankring i verkligheten. 
 
Vi är sociala djur. Vi vill passa in. Det är därför vi har alla våra könsroller etc. Men det betyder inte att de är bra och att de inte kan brytas. Vi är smarta också, vi behöver inte alla mönster och indelningar. Vi klarar oss ändå. Jag lovar.
 
 
Ah kolla två femnister. Av oss två är det nog jag som är mer trolig att jobba som snickare. Hans mamma har varit chef, och kvinnlig chef är fan inte lätt. Ingen vill anställa dig för dina anställda kommer inte respektera dig, enligt deras teori, du kommer få arbete mycket hårdare för mycket sämre lön. Bara njut av att vara kvinna. Bara.. njut. Annars kan du ju ta jobb i gruvan och få dildos i ombytesrummen och massa andra crude sexskämt. Båda är väl fint jämställda. Bara gör't. Det kommer inte påverka dig psykiskt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0