Fel av mig

Jag tar 9gag som en slags representation av den allmänna publiken i Sverige. Det kanske inte riktigt stämmer, finns nog rätt mycket mer trevligt folk i Sverige än i resten av världen eftersom vi ändå har det previlegiet att ha det rätt så jävla bra. 
 
Men en observation bara, av mig, som tycker om spel väldigt mycket. Jag har typ fem spel jag spelar relativt aktivt och ibland så tittar jag på streamade matcher av kända spelare. Om man ska titta på streamade matcher så brukar de flesta streamers använda sig av Twitch. Twitch är en väldigt bra tjänst även om deras UI är kasst. Min absoluta favorit på Twitch är en streamer med nicket Hafu. Hon brukar spela Hearthstone och är sjukt jävla duktig på arena.
 
Jag brukar även helst välja kvinnliga streamers och jag har lagt märke till att de oftast klär upp sig på något vis. Ibland är det cosplay men oftast bara en hel del make-up och fina kläder. Och jag klandrar dem inte för det eftersom kom-igen det är en genväg till viewers och genom viewers kan man jobba med det man tycker är roligt. Det är som att Pewdiepie egentligen inte alls är som han är i videosarna - han gör det för sina viewers.
 
Men det finns så ohyggligt många som skammar dessa kvinnor. Som ser dem som väldigt lågt nere på worthy-humans-skalan. Jag såg nånstans att nån hade rankat alla typer av streamers och alla de kvinnliga var typ längst ner för att de är ju oseriösa. LIksom riktiga gamers blir streamade med massa viewers pga skills inte pga boobs. 
 
Sen hittade jag en annan som rankade alla kvinnliga streamers efter deras utseende. Och sen undrar jag lite hur man inte kan förstå att det är faktiskt inte riktigt de kvinnliga streamersarna som väljer. Supply-demand. Av nån anledning finns det ett behov av att se kvinnor utklädda till Ahri, Katarina eller vem som helst annan från League of Legend MEDANS de spelar League of Legends. Annars skulle det ju inte riktigt fungera va?
 
Så varför är det så? Bortse från individer. Varför kan vi inte ha duktiga kvinnliga streamers utan allt det där? För att kvinnor måste vara extra bra. Det finns kvinnor som varit med i DotA turnerningar och de har verkligen fått utstå massa skit. Allt de gör blev granskat, bedömt och förkastats extra mycket. Det är därför det finns women-only turneringar inom DotA. För att det finns ett behov. 
 
Inom den atletiska världen kan jag förstå att man inte kan blanda kvinnor och män i lag. Eftersom de har mer muskelmassa än kvinnor och därför alltid kommer vara snäppet starkare och snabbare. Även om jag funderar på hur stor skillnad det egentligen är inom t ex fotbollen. Anyways i spelvärlden är vi mer lika. Här behöver jag inte vara lika stark som dig för att slå dig. Trots detta finns det en uppfattning om att kvinnor, genetiskt, är sämre än män. 
 
Ett kvinnligt dota lag fick en spelare bannad och kunde därför inte delta i en turnering. Varför blev hon bannad? För att hon spelade som en man. 
 
 
Ah ranting. Tack för mig hörni~~ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0